Què és Treball de Processos? Per què Periscòpies?

Una qualitat que considero imprescindible per acompanyar processos és la que tenen els Periscopis dels submarins. Jo veig la facilitació com Periscòpies, la capacitat de veure i gestionar què passa en la superfície a través d’ allò que es veu, es toca i al mateix temps, poder acollir i submergir-se al fons de l’oceà de les emocions, dels pensaments i de les sensacions.

La meva formació es basa en la Treball de Processos, que posa molt èmfasis en poder fer emergir o conèixer allò profund, aprofitant la informació que trobem a la superfície. Per això tendeixo a veure les dificultats i els conflictes com a font d’informació per a incorporar i transformar de manera profunda aspectes de la nostra vida.

Vaig iniciar-me a la metodologia de la Psicològia Orientada a Processos el 2016, a l’ Escola de Treball de Procesos i Democràcia Profunda de Barcelona que forma part de l’Asociació Internacional de Psicología Orientada a Processos (IAPOP) . Treball de Processos és un mètode interdisciplinari que proporciona actituds i eines per a facilitar la transformació i el creixement tant individual com col·lectivament, treballant en la resolució de conflictes i problemes psicològics, físics i socials.

Tinc professorat de diferents països ( Regne Unit, Eslovàquia, Suïssa i Mèxic) que supervisen la meva pràctica.